Coronica, crno vino

Cijena: 57,98 kn

Coronica crni cuveeCrnjak bez naziva i bez godišta. (Obzirom da je klasificiran kao stolno vino, ne treba imati oznaku godišta.)

Ovako nešto može proći samo Coronici. Samo CO logo bio je dovoljan da kupim bocu.

Na nosu se odmah registrira začinjeni teran. Možeš „namirisati krv“. Metalni okus ljubičaste divljine. Uz teran, ovdje su i merlot i cabernet sauvignon što se osjeti na nepcu. Predivna jednostavnost koju nije lako ostvariti. Coronica je ipak vješt majstor. Čak i ova njegova „rinfuza“ pravo je vino. Idealno za svakodnevnu konzumaciju.

Srčano, živahno, uglađeno, bez tanične grubosti ili uopće komponenti koje zahtijevaju vrijeme da ih omekša i uklopi. Spremno odmah po otvaranju i sa svojih pitkih 12% zahvalno uz brojna jela.

Prilično sam siguran da ovo vino, osim eventualno u manjem dijelu, nije odležavalo u drvenim bačvama, a podjednako mi se čini da će mnogi komentirati određenu „drvenastost“ na nosu.

Osim aromatskih senzacija, dobro balansirane vinozne kiseline odlika su vina koje je stvoreno za neobaveznu konzumaciju. Na primjer, bio sam beskrajno zahvalan kako mi je ispratilo bbq cheesburger pizzu 😀 Comfort wine for comfort food.

4 misli o “Coronica, crno vino

 1. Tibor 23/10/2015 / 14:29

  Bogme 58kn za entry level “rinfuza” vino nije malo pa makar dolazilo i od Coronice.

  • vinopija 23/10/2015 / 15:27

   Nije malo, ali nije ni rinfuza. Nije niti “entry level”. Zato navodnici. Uglavnom, naljepio bi preporuku da smatram da je malo.
   No, definitivno mi nije mi bilo žao dati 58 kn za ovog Coronicu dok mi je bilo žao i 25 kn za aktualni Antunovićev Rukatac.

 2. torro 25/10/2015 / 19:03

  uzeo valjda prvi dan kad se pojavilo u Vrutku….imam dojam da je pokušao skrpati nešto od svega pomalo što je vrijedilo od užasne 2014…entry level ili ne, previsoke kiseline (pripisujem to, osim lošoj godini, i mrskom teranu) i previsoka cijena za to što nudi

 3. Filip 26/10/2015 / 00:17

  Meni je ovo mrak!! 😀 Bio sam iznenađen da nije dobilo preporuku. Ima jako malo dobrih crnih vina za te kune. :p

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s