Enjingi, Zweigelt, barrique, kasna berba, 2011.

Cijena: 49,98 kn

Enjingi Zweigelt barrique 2011NLP-35x35_PREVIEWNisam znao što bi mislio o toj isprva odbojnoj tekućini nenalik ijednom vinu koje sam do tada probao. Nešto mi nije dalo mira i potražio sam je u dućanu. Bilo je to prije puno godina u Bitoraju kada sam prvi put probao Zweigelt, upravo Enjingijevu barrique izvedbu neke kasne berbe prošloga stoljeća.

2011 Enjingi Zweigelt dosta je začinjen na nosu. Priliči mu… zrelosti materijala unatoč, zadržava pucketavi karakter nošen prpošnim voćem. Ili obrnuto 🙂 Kad je ostvarena cjelovitost, ništa ne navodi na preispitivanje senzacija, jer ništa nije neuklopljeno.

Uistinu spoj svježine i stabilnog ostatka sladora koji kao da povezuje zrele tanine, kratke kiseline i 14,1% alkohola u sinergijsku cjelinu, pitku poput grijeha.

Osebujno vino, ne toliko rustikalno kao davnijih dana, ali zato skladnije i prekrasno. After fantazija je zdravi bombončić Kutjevačkog godišta 2011. iz jednog od najznačajnijih podruma Slavonije i Hrvatske.

2 misli o “Enjingi, Zweigelt, barrique, kasna berba, 2011.

  1. dinko-šminko 31/12/2015 / 01:31

    Vrlo dobro vino, nakon tvoje recenzije mu je cijena u Vrutku porasla za 10%!

    • vinopija 31/12/2015 / 10:53

      Ma vjerojatno su morali korigirati da ne rade s minusom na akciji 🙂 Mislim da je bilo u Metrou na nekom odličnom sniženju. U svakom slučaju i 55 kn je Preporuka, kamoli akcije i sniženja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s