Budimir, Margus Margi, Riesling

Cijena: NA

Budimir_Margus MargiNa boci nisam pronašao oznaku godišta berbe, ali je označen datum punjenja 06.09.2012. pa mogu pretpostaviti da je dominantno ili u cjelosti sadržaj najranije iz berbe 2011. a upućeni izvori (tnx Kika) navode osnovu iz 2000., osvježenu 2004. i 2007 ili 2008. 😀 I to nešto govori 😉

Potpourri, limunska trava i ta suha dunja, prodorna i opojna… miris koji me podsjetio na neke zrele Chenin Blanc-ove koje bi rado ponovo popio.

Na nepcu lijepo zaokruženo, vino koje je našlo svoju ravnotežu. Elegantnost, punoća, puno sočnije nego daje naslutiti na nosu. Možda bez osobite prodornosti pa i perzistencije u usporedbi s vrlo ozbiljnim uzorima, ali s puno šarma, istovremeno pedantno, jasno, „unutar linija“, pravi krasopis Rajnskog Rizlinga.

Salinitet prilično dubok i u tom smislu uvjerljiv i kao karakter podneblja sa svim ostalim implikacijama. Mineral iz tla prenesen u čašu. Nikakve komplikacije, vino koje je naprosto dobro, iz dobrog materijala i samo po sebi je kompleksno.

Zrak ga otvara i fokusira istovremeno. Mijenja se. Jak materijal. Vrlo uvjerljivo. Bravo za ovo vino. „Margus Margi“ znači Velika Morava. Meni znači primjer snage koju ne trebaju pratiti visoki alkoholi (svega 12% navedeno je na etiketi) i uvjerljiva naznaka terroira. Probati ponovo prvom prilikom.

Jedna misao o “Budimir, Margus Margi, Riesling

  1. Kresimir 31/03/2016 / 15:19

    Sjećam se da mi je taj rizling ostao u dobrom sjećanju, još sa njihovog štanda u Esplanadi. A dodatno su me pridobili time što su dijelili bedževe 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s