Cecile Picheline, Coteaux Bourguignons, 2013.

Cijena: 68,90 kn

 

Naravno da je ovo suzdržano vino

ali vrlo pristojno i fino

Skroz nenametljivo

uz pun tanjur susretljivo

Dovoljno punoće

bez lažne slatkoće

Nema priče da od drva ne osjeti se voće,

a našlo bi se čak i pomalo slanoće

cecile-pichelin_coteux-buorguignons_2013Generički Burgundac prizeman cijenom. Ovo „naravno“ s početka i ovo „generički“ znači da ne pripada niti jednoj razvikanoj apelaciji, a bogme niti uzgajivaču koji inferiornost terroirea pokušava nadomjestiti vlastitim rigoroznim fanatizmom :-), ali ipak je iz burgundskog „voća“. Očekivano, to „voće“ je Gamay i Pinot Noir. Maline i jagode, crvene bobice. Lijepo će se uklopiti uz raznovrsne tjestenine s mesnim umacima recimo.

Povod za ovom objavom je činjenica da se čaša ovakvog ili sličnog točenog vina može u Zagrebu naručiti za 9 kn !?! French Store u Bukovačkoj preko puta Maksimirskog parka. A to mi je značajno jer…

koliko samo puta nisam znao što bi naručio na nekom dogovoru u kafiću. Još jedna kava prosvirala bi mi čuku, voda bi sjela na prazan želudac kao limun na ranu, prehladno je za pivo ili pretoplo za čaj, za Bermet sam izgubio volju i pitati jer čovjek se može osjećati glupo samo do određene granice, a najpristupačnija čaša vina je 32 kn za neku industrijsku konfekciju čega boca košta toliko u dućanu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s