Milan, Pošip, 2015.

Cijena: 134,24 kn na Wine&more

milan_posip_2015Pošip pune zlatnožute boje. Sjaji.

I miriši kao idealno dozrelo bijelo vino Juga. Možeš namirisati Mediteran. Suhi ekstrakt bilja koje crpi kamen i diše posolicu. Zaboravljene arome dozrelih plodova oskoruše…

Plemenita aromatičnost nije nametljiva. Ničim potencirana. Ničim naglašena. Ali, uvjerljiva i postojana na nepcu. Punoća. Sklad.

Zaista, balans koji teži dubinskoj ravnoteži. U tom smislu, volio bi da je boca opremljena primjerenijim čepom od Diam1. Ovakva brideća svježina utkana u čvrsto tijelo zaslužuje priliku da nakon podruma, dozrije i u boci.

Ravnomjerno kao što je dozrijela u Kaštelima, u tom „tajnom vrtu“ gdje Milan Ivan uzgaja Pošip u pergoli. U hladu vlastitog lišća i izloženo stalnim vjetrovima dok raspuhuju ljetnu žegu, pružajući najbolju zaštitu lozi, onu koja koristi prirodne predispozicije i dobru tradiciju.

2 misli o “Milan, Pošip, 2015.

  1. Ivan 16/02/2017 / 12:20

    Nije ovaj posip,kao ni vecina posipa napravljenih u inox verziji,bez maceracije,bez mjesanja na talogu,predviden za odlezavanje tako da mu je diam cep dobar.Ovi diam cepovi propustaju vrlo malu kolicinu zraka pa su pozeljni za vina koja trebaju zadrzati svjezinu te se popiti kroz godinu,dvi.

    • vinopija 16/02/2017 / 12:30

      To je više još jedan kompliment vinu negoli “kritika” Diam čepova. Nemam ništa protiv tih čepova, dapače. Ovdje se radi o tome da unatoč izostanku prakse za koju se vjeruje da osigurava vino s potencijalom razvoja u boci (a, o tom potom…), imam osjećaj da bi konkretno probano vino moglo biti još bolje s vremenom i to u periodu duljem od deklariranog vremenskog okvira u kojem sam proizvođač taj tip čepa (br 1) deklarira kao pouzdanu opciju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s