Zure, Rebellion, 2014.

Cijena: 249,98 kn

Neobično uspješan spoj Cabernet Sauvignona, Merlota, Syraha, Alicante Bouscheta i Plavca Malog. Niti jedan sortiment ne strši, a svi daju svoj jasan doprinos novoj, neočekivano skladnoj cjelini.

Uz zrelo voće, zagonetan miris zaokuplja pažnju asocijacijama na makiju i kamen. Mladost na nepcu lako je povezati s mladom lozom na kršu korčulanske „defore“, kojoj očito niti kišna 2014. godina nije mogla ništa. Bit će da je upravo ta stvarna mladost loze razlog da se Rebellion ponaša kao „field blend“.

Što se očekivane koncentracije i snage tiče, čini se kao da se može bojati zid ovime 😉 , ali unatoč deklariranih 14% alc. i sugestiji masivne boce, Martina ovo može riješiti solo tijekom jedne večeri tako da… 😀

Sok grožđa, robustan i nepokolebljiv, pravi je buntovnik tek usmjeren školovanjem, ne i uniformiran.

U afteru, rastopljeni tanin nije od drva. Plavac Mali tu ustraje nakon gutljaja. I to dugo nakon vanilina koji su jako lijepo zaokružili doprinos bordoških sorti.

Ukratko, true stuff… kojeg više nema. Barem ne ovog godišta. 2015. je još presirova da bi je mogao valorizirati.

A što o ovom i još puno drugih vina kažu Matthew i Charine, od sada je dostupno u elektronskom i uskoro tiskanom izdanju… Mrzim ih. Bili su na svim pravim mjestima do kojih ja još nisam stigao 🙂 I još su objavili priručnik. Tako da nemojte ni slučajno kupiti vlastiti primjerak. Čekajte moju verziju tamo negdje 2028. Baš se prevodi na staroaramejski. Ako baš ne možete izdržati, ovdje je link 😀

2 misli o “Zure, Rebellion, 2014.

  1. petar 21/08/2017 / 18:11

    još 6 boca 2014 je u vintesi

  2. putnik 29/08/2017 / 21:50

    Ima u Vrutku i više od 6 boca 2014. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s