Brigatti, Motziflon, 2013. vs. Brigatti, Motfrei, 2013.

Cijena Motziflon: 102,22 kn + PDV

Cijena Motfrei: 107,92 kn + PDV

DOC Colline Novaresi, Motziflon je Nebbiolo plus 10% Vespolina i 5% Rara, a Motfrei je čisti Nebbiolo.

Motfrei je i mračniji, voće za nijansu zrelije s izraženim aromama na kožu već u prvom mirisu, dok je Motziflon zaigraniji, ali također vrlo vinozan na nosu pun začinjene voćnosti koja nije površna.

Oba vina čisti su mineral na nepcu. Može se osjetiti svaka kožnata bobica grožđa. Motziflon je mekši u odnosu na Motfrei, ranije se opusti i otpusti svoju vinoznu aromatiku. Motfrei je krv. Kiseline i tanini stežu i vuku slinu, a kad se tvrdi tanin napokon rastopi u afteru, urezuje jedinstven mineralan potpis u memoriju.

Čvrsta struktura. Još jedno vino za koje osjećaš da će biti još bolje sutradan. A osobito vremenom u boci, dok se još integrira i staro drvo u kojem je školovanu u skladu s potencijalom. Ekstremno dugim potencijalom.

U obje čaše dešavaju se transformacije, ali još više u ovoj životnoj fazi dolazi do izražaja to otvaranje, sav taj prostor da se vremenom ostvari dubinska ravnoteža, sinteza svega što reprezentira. Ili evocira 😉

Premda nije Valtellina 🙂 Colline Novaresi zapravo pripada sjevernom Pijemontu, tamo gdje Nebbiolo tradicionalno nazivaju Spanna.

Čisti terroir. Surova mineralnost. Meni Brigatti predstavlja terroirsko vino očuvanog prepoznatljivog identiteta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s