Kosovec, Škrlet, 2017.

Cijena: 75kn + PDV

Kao što je to najavio Chkrlet 2016, Škrlet 2017 potvrđuje. Potvrđuje da 2011 nije bila slučajnost i nakon niza tragedija uzrokovanih višom silom, napunjen je Škrlet izvanredne berbe 2017.

Po mnogim momentima podsjeća na 2011 dok je bila mlada s tim da čak izostaje onaj mali „alkoholni šiljak“ baznog Škrleta 2011. Djeluje podjednako ekstraktno i iznimno suho, s ekstra kondicijom. Ta sočnost koja steže… ravnomjerno dozrelo grožđe koje puca od soka.

Nedavno punjeno i još mlado, premda ne muzira, pokazuje pikavost teksture uz naglašenu svježinu, ali i „opojnost“ škrleta!?

Primjećujem kako Škrlet ima neobičan „pigment“, neku zagasitu pastelnu aromu koja se ne „vidi“… kao dunja koja nikad ne oksidira, nikada ne struli, nikad ne postane mekana ni gnjecava, a aromatičnost se intezivira, produbi… kao što će se dogoditi i s ovim vinom.

Puna zrelost Škrleta daje osjećaj kao da je macerirano, a nije. Selekcija 2017. još čeka u podrumu, dok ovaj trenutak pripada „baznom“ Škrletu, suhljem od suhoće 🙂 Zaista, taj stisak žutog tanina ispraća zalogaj, a osjećaj zrele kožice grožđa ustraje.

U mojoj knjizi, značajno vino. Iznimno značajno.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s