Weszeli, Purus Riesling, 2015.

Cijena: cca 150 kn

Veseli da se dobar Riesling iz Kamptala može kupovati za kune, premda se radi o HoReCa ponudi Rota, ali nije to nikakav presedan jer Vivat svoje brendove uvozi odavno i čak Vrutak na polici drži ozbiljan Kamptal. A našlo bi se i Wachau Rieslinga i Grünera…

Vesele i sušene marelice u naglašenom žutom voćnom spektru ovog Purusa. Veseli i kako je ugodno stisnuto kad je dovoljno rashlađeno pa se postupno otvara sve do peludnog i cvjetnog spektra. Veseli i kako je široko, izražene svježe voćnosti, s diskretnom zelenom paprikom koja osvježava u povratnom okusu.

Veseli i što je u toj laganoj crispy svježini, suho. Nije preoštro i s tim pitomim voćnim kiselinama djeluje dosta „uljnato“ u teksturi. Aromatskih asocijacija na dunju i krušku viljamovku. Crispy stisak je u ravnoteži s percipiranim ostatkom sladora, zapravo lijepe zrelosti ravnomjerno dozrelog materijala.

Zrelo, pedantno, dobro. Na žalost ne osobito terroirsko, ali univerzalno dopadljivo vino koje funkcionira na stolu.

Loiserberg je možda više crispy i limetast te uz kiseline i ostatak sladora na vagi čini više osvježavajuću cjelinu, ali Purus ipak osvaja svojom širinom i skladom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s