Feravino, Mlada Frankovka, 2019.

Cijena: 20,00 / 25,00 kn

Izgled vara. U ovom slučaju i prethodno iskustvo. Mlada Frankovka bila je pandan Portugiscima koji su počeli iznova uspostavljati narušenu tradiciju… odnosno graditi novu kao „hrvatski Beaujolais“. Zvuči kao opravdanje da bi uživao u prizemnoj, ali okrepljujućoj voćnosti i podmukloj pitkosti mladog Portugisca. Nevolja je da su se mnoga mlada vina raspadala već nakon Uskršnjeg ponedjeljka. Bio je to slučaj i s Mladom Frankovkom.

Više ne. Prštava svježina primarne voćnosti primjereno rashlađene u čaši i dalje ostvaruje ulogu pitke cjeline niskih alkohola koja oplemenjuje kestene u studenom. Ali, uz zdrobljeno šumsko voće, doziran je utjecaj drva, punije je tijelo i razvijenije su arome. I dalje to nije vino za čuvanje, ali slutim da se neće razmontirati tako lako.

Međutim, baš ovog godišta neće biti u maloprodaji.

Stoga nazovite Alena na 098 984 XXXX 😀 😀 😀

Jedna misao o “Feravino, Mlada Frankovka, 2019.

  1. vinopija 12/07/2020 / 10:19

    Afterthought: Nek bude zabilježeno da sam iz znatiželje neki dan otvorio zaboravljenu bocu ovog vina i potvrdio zapažanje s kraja studenog. Evolucijski u sasvim dobroj kondiciji i još vrlo užitno. Teško usporedivo s ranijim Mladim Franovkama u tom smislu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s