Roxanich, Ines u crvenom, 2008.

Cijena: 185 kn

Duboko voće i mekane dekadentno zavodljive balzamične note poigravaju se s šumskim gljivama na podlozi od zelene jabuke.

Ova poetska konstrukcija možda zvuči kao plaćeni hvalospjev nekoj kulinarskoj kreaciji, a ne kao opis vina. Izazov je pokušati opisati „Ines u crvenom“. Taninska struktura fascinira kao kod najsuptilnijih Pinota. Jedna nota rustikalne rudimentarnosti koju obožavam, mnoge će smetati. Kao i životni stadij vina i fascinantna evolucija posljednjih 5 godina.

Jer ova boca punjena je u listopadu 2014. kao „stolno“ 🙂 vino i meni se čini da je tek ušlo u onu pravu zrelost namjerno nefiltriranog grožđanog lijeka, u onu vinoznu ljepotu u kojoj svi mirisi i okusi postaju vinski i kad samo najšira čaša za odležani burgundac može pravilno usmjeriti tu vinsku magiju.

Istinska kompleksnost i pravi nutrijent. Bez sumnje i zahvaljujući uzbudljivom miksu sortnog sastava Ines u crvenom: Malvasia Nera, Barbera, Cabernet Franc, Lambrusco, Syrah, Gamay.

Upozorenje za sve koji traže koncentrirane i mlade voćne bombe u ovom cjenovnom razredu. Ovo nije takvo vino. Ovo je tekuća ovisnost.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s