Što je previše, previše je

Obično sam početkom nove godine radio osvrt na prethodnu.

Ova je godina posebna i u tom pogledu. Dok se zbrajaju stradali, teško je planirati bilo što i jedino je moguće živjeti u sadašnjosti.

Otkako sam zamijenio zagrebačku buku seoskom idilom, glavni grad prvo je bilježio povišene razine zagađenja zraka, zatim zatvaranje uslijed proglašenja globalne epidemije, zatim razoran potres koji je zauvijek promijenio kako vizuru grada tako i stanovnike, a u jednom je trenutku zbog enormnih oborina čak bio poplavljen.

Osim navedenog, još samo požar nedostaje pa apeliram na oprez u okolnostima intenzivnih seizmoloških aktivnosti.

Ovo lockdown proljeće osobno mi nije bilo uopće loše. Nisam radio korona partyje, ali kako su mi većina prijatelja na 20ak minuta vožnje, proljeće je izgledalo tako da bi koristili svaki slobodni trenutak. Drugim riječima, više nismo znali što bi spalili na roštilju 🙂 Tješili smo se u #životerobijo stilu barem jednom tjedno i barem jednom za vikend. Roštiljalo se sve od tikvica i gljiva do raznih riba i škampa, odležanih stejkova, kobasica, vratine i uobičajenih mesnih kombinacija. Kotlovina je također radila. Prvi lockdown i ja sam poput mnogih iskoristio da steknem nove vještine pa sam tako ostvario zavidnu razinu termičke obrade namirnice🤣 Nema više odljepljivanja orade, jer pravi majstor ribu okreće samo jednom.

O vinima neću ni pričati jer mi je odavno postalo neumjesno objavljivati čak i fotke na Instagram Storyjima obzirom na količinu (mislim „broj uzoraka“), ali moram spomenuti nešto drugo, uz napomenu da nije plaćeni oglas☝️, SommarAdria ugljen. Za razliku od toksičnog smeća kakvog prodaju po supermarketima, otkrio sam ugljen kojeg nakon grillanja žaračem sitnim kako bi udisao te arome koje podsjećaju na ljekovite trave. Podrazumijeva se da drži toplinu višestruko dulje. Kad smo kod mirisanja, nedavno sam prebolio i covid.

Okus nisam izgubio, ali gubitak njuha teško mi je pao. Ta tri dana bila su puna izazova 🤣 Tijekom njih radio sam vertikalno kušanje Vezaka i rezultati su frapantni. Preporučujem svima s anosmijom.

Potres koji je prekjučer pogodio Petrinju i Hrvatsku definitivno je pomaknuo granice prihvatljivog. Jednu od osobnih barijera prešao sam i sam u 2020oj. Nakon 20 godina više nisam mogao funkcionirati kao tekstopisac i kreativni direktor marketing agencije i postao sam stalni član Wine&More tima s kojima surađujem godinama. Moja nova svrha je unaprijediti poslovanje e-commerce platforme na adresi wineandmore.com koja plasira vina, craft piva i ulja Hrvatske (kao i susjednih regija) na europskom tržištu.

Ako sam imao puno želja za 2021. godinu, trenutno imam samo jednu – da se ne ponovi ovakav potres, a za ostalo ćemo se već nekako snaći. Sve najbolje🥂

4 misli o “Što je previše, previše je

 1. ifke 11/01/2021 / 23:40

  Preživijo si koronu?! Ne kosi li ona slabe i nemoćne blogere? Ko recimo….zlatna žutica žuti plavec. U ovoj fakin državi niko ne radi svoj poso! 🙂

  • vinopija 13/01/2021 / 16:17

   😂Ajde, ajde, možeš ti i bolje

   • ifke 14/01/2021 / 00:12

    Ma živijo ti meni i zdrav bio u 2021.! Nego, kopka me nešto…kako bi se slagali vrganji sa tim tvojim miomirisnim ugljenom. Proljeće samo što nije.

    • vinopija 14/01/2021 / 00:30

     Čekaj, osim što si ih osušio još bi ih dimio 🤣 Perverzno.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s