Vinum, Mustra, 2020.

Cijena: cca 7-8 Eur

Srbi su inače fenomeni po pitanju smišljanja fantazijskih imena za vina. Ni Mustra nije iznimka jer je nastala spajanjem naziva Muškat žuti i Traminac mirisavi. Znači, dobro je da nije ispao Žutmir.

Gorkasta opojnost mirisavog Traminca i tekuća dekstroza grožđanog Muškata ne sreće se često u ovakvom zagrljaju. Lijeno se valja čašom kao nedjeljno jutro bez obaveza. Ostavljajući jasan trag. Ostatak sladora koji iz Mustre stvara preobratitelja. Odnosno, odabir za one kojima je svako vino “kiselo”.

Naizgled banalno okorjelim vinopijama koji bi olako pomislili kako je dovoljna rashlađenost osnovni preduvjet uživanja u Mustri, ali bi se prevarili…

Jer tek u približavanju sobnoj temperaturi Mustra postaje cjelina. Prava mustra 😀 Taj tip svježine i dalje mi je pomalo neuvjerljiv, ali ni traga bljutavosti u koju bi se većina vina ovog tipa pretvorila.

Mustra je uspio eksperiment. Kao puž stvoren iz svjetla. Nije važno koliko je spor, kad toliko zrači svjetlom. Slana suza koja kotrljajući se licem postaje slatka na usnama.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s