Tomac, Classic, Brut Nature

Cijena: 136,75 kn

Tomac_Classic_Brut NatureVjerojatno jedini domaći proizvođači pjenušavih vina s kontinuitetom u ispunjavanju najzahtjevnih standarda i u tom smislu zaista jedini koji bi vjerojatno mogli podjednako uspješno (ako ne i uspješnije, na žalost) raditi to što rade i “usred Champagne”.

Famozni brioš na nosu, ali i gljive no ponajviše kvaščana raskoš, “šampanjski nos” koji je profinjen. Intenzitet, punoća, 12,5% alc. Duboka aromatičnost, definicija, cjelovitost.

Nimalo trivijalnosti, a apsolutna sočnost kakvu samo birani zero dosage-i valjda mogu ostvariti.

Primjer uzvišene vinoznosti. Idealan pjenušac koji posjeduje sklad u svim smjerovima, dubinsku uravnoteženost i fokus. I točka 🙂 Zato je Classic zaista – klasik. “The pjenušac” na ovim prostorima. I to upravo u najboljem izdanju koje pamtim.

Prethodno “godište” sa starom etiketom (nova je izvrsna btw, sa smislom, kao što su i Tomčeva vina) bilo je pomalo opulentnije i raskošnije izdanje. Tomčevi Classici su zapravo nedeklarirani vintage pjenušci, ovaj iz 2010. godine. Nakon 4 godine spreman, s idealnim skladom koji sam pokušao opisati. A jednako spreman i za sazrijevanje za dulje vrijeme.

Naravno, tu je i salinitet. Osjećam se hidratizirano, a ne “osušeno”. Ne primjećuje se realno ni nezamjetan šarmantni twist gorčine na kraju osim kao potpis autora ove kompozicije chardonnaya i starih plešivičkih sorti 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s