Legovina Cabernet Franc line up

genijalci-izvanaUkoliko si kao jednu od referentnih točaka za Cabernet Franc postavim ovo: https://vinopija.com/2016/04/29/chateau-de-coulaine-chinon-2012/

i nastavim se kretati u smjeru Poreštine u sljedećih 10 godina, koliko iznosi vrijednost potencijalne energije?

legovina_cf_06Cabernet Franc 2006. prvi je samostalni CF obitelji Legović. Idealnih 12,8% za vino potpuno zdravo i u odličnoj kondiciji deset godina kasnije. Mentolasto-herbalno-floralni mirisi. Začinski nos i začin na nepcu. Vinozno iskustvo brašnjavih zemljanih tanina. Energično.

 

legovina_cf_07Cabernet Franc 2007 je mesnatije, kožnatije, „praljavije“ iskustvo, ali na dobar način. Taj lagani zagonetni farmyard ide prirodno uz zemljani karakter i prezrelu voćnost tako da mi je skoro žao kad nestane nakon nekog vremena. No, tada začinsko srce počne pulsirati gipkim taninima odljepljujući tijelo od nepca u eteričnoj raskoši.

Upečatljivo na nepcu, bogato u kontekstu. Ne punoćom, ne količinom već kvalitetom ekstrakta, Perzistentno, u punoj formi, razlijeva svoju aromu u ustima i ostaje.

genijalci-iznutraCabernet Franc 2009 osjetno je koncentriraniji. Još uvijek prilično „zatvoren“ u usporedbi. Čvrsto i prilično monolitno vino, što zvuči bolje od „kruto“, a zapravo kameno. Mineral i lagano zemljani tanin. Otvaralo se danima ne gubeći na čvrstoći, kao niti ranija godišta uostalom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s