Ahearne, Wild Skins, 2017.

Cijena: 150,00 kn

Ako ne posoliš dovoljno ribu ili škampe ili slično jelo koje bez prave doze soli nije ono što bi trebalo biti, nema brige dok se god Wild Skins hladi u frižideru. To vino je idealna doza soli u tekućem obliku 🙂 Jasno, šteta ga je dodavati u toč, kad svoju ulogu začina odigrava idealno u vinskoj čaši.

Začin macerata – ono što čini razliku između narančastih vina koja su sama sebi svrha i pristupa koji uzima ono najbolje od tradicije. Ovo vino nije narančasto. Zlatno je. Očito treba doći MW poput Jo Ahearne da nam objasni što vrijedi.

Produljena maceracija u odnosu na današnje konvencije ovdje ne narušava već naglašava ekspresiju podneblja i sorti: Bogdanuša, Kuč, Pošip otoka Hvara. Ljekovita trava i mediteransko raslinje, dok voćnost nastupa naknadno i duboko.

Pažljivo dozirani udio/utjecaj macerata također ostvaruje punoću okusa na poziciji 12% alc. Zbog strukture s vitalnim kiselinama, svježinom koja prati gutljaj neopterećen imperativom „primarnog“ voća, doživljaj traje, aromatičnost je intenzivna, a bez težine i alkoholnosti.

Zbog načina na koji je nastalo, nije bilo potrebno filtrirati ni stabilizirati vino osim minimalno za tehničku ispravnost, a očuvan je sav šarm, ljepota i duša vina.

Moram priznati da sam ljubitelj, još od prve Rosine, inspired by Jo Ahearne 😉

2 misli o “Ahearne, Wild Skins, 2017.

  1. Ivanhoe 25/04/2019 / 12:28

    Dićeš škampe solit zaboga ti

    • vinopija 25/04/2019 / 12:31

      A slušaj, ako more nije dovoljno, a radiš buzaru…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s