Prović, CH, 2016. vs. Prović, Naron, 2015.

Cijena: cca 65 kn za CH, nešto više kn pretpostavljam za Naron

2015 Prović CH potvrdio je ono što sam zahvaljujući Clemensovom poklonu ustanovio još s berbom 2013.-e. Ako ne najbolji, jedan od najboljih i karakternih Chardonnaya Hrvatske.

Having said that, žao mi je što su Provići upropastili, srećom manju količinu, u izvedbi „Naron“ nazvanoj prema starogrčkom-rimskom naselju u dolini Neretve. Sori Monika, ali ovo nije uspjelo 😛 Karamelizirano drvom. Školski primjer što znači „overdone“. Preopterećeno školovanjem. Delikatan materijal berbe 2015., koji je dao jedan od najljepših hrvatskih chardonnaya i uopće bijelih vina, spržen do temelja. Volio bi da se varam, ali ne bi se kladio u to. Nema veze, treba „eksperimentirati“ 🙂

Na svu sreću, 2016 Prović CH šuta dupe 😀 To je ta dunja i to su te školjke, to je taj potentan materijal, ta kvaliteta ekstrakta odgovorna za doživljaj punoće koju plemeniti chardonnay ostvaruje. A uz punoću i energičnost i gracioznost ! Tri kvalitete rijetko ostvarene u jednoj cjelini.

Balans ostvaren u čini se prirodnoj poziciji na 13%. Balans koji će se tek vremenom produbiti, dok već sad uživamo u slasti skladnog, pedantno skrojenog chardonnaya kojeg mogu s ponosom natočiti bilo kome bilo gdje na Svijetu. Touch of Beauty.

2 misli o “Prović, CH, 2016. vs. Prović, Naron, 2015.

  1. ifke 12/09/2017 / 23:30

    Dugo tije trebalo da prestaneš stereotipno pljuckat po chardu, a sad kad jesi…..nekak sam prazan…jer nije do mene, nego do 852 Puji fuiseja, Bastard monrašeja, Vire cleseja itd-ja kaj ti je Tvrle otvoril… 🙂

    • vinopija 13/09/2017 / 00:40

      Prazan? Nakon što si popio sve to? Demantiraš sam sebe 😛

Komentiraj